Generatie Y

[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Generation Y verwacht meer van hun werkgevers. Ze willen een evenwichtig leven en verwachten dat hun werkgevers verder gaan dan de normale stappen om hen te voorzien van de luxe en meest comfortabele werkruimte. Generatie Y werden tussen 1977 en 1994 geboren en de meeste van hen zijn tussen de leeftijden van 21 en 38. generatie Y staat ook bekend als Millennials en is zich bewust dat ze  waardevol zijn voor hun bedrijf en hun omgeving.

Ze willen hun eigen methoden gebruiken om individueel volledige taken te voltooien in plaats van vasthouden aan normen, zolang het eindresultaat van het werk goed is. Ze willen ook vaak een bezoek kunnen brengen aan een casino. Zowel online, als offline. Via sites zoals bijvoorbeeld: nederlandsegokkasten.com  Ze hebben een sterke focus op leren en het verbeteren van zichzelf. Millennials hebben geleerd om te werken in teams en te worden beloond als een team. Ze willen eenvoudig toegang tot hun management om vragen te kunnen stellen. Ze willen ook dat het bedrijf waarvoor ze werken, maatschappelijk verantwoord bezig is.


Gen Y is wereldwijd gelijkgestemde dan vorige generaties en is zeer goed geïnformeerd over wat er gebeurt om hen heen. Gen Y is leergierig, sociaal en milieubewust en is bezorgd over de toekomst. Het is ook zeer ondernemend. Gen Y is tolerant ten opzichte van andere mensen als het ging een werkplek in een tijd waarin verschillende rassen en groepen van mensen die zijn geïntegreerd in een werkruimte. Ze accepteren andere verschillen mensen in ras, geslacht, seksuele geaardheid en etniciteit.

 

Deze generatie is ook uitgesproken en voelt zich niet beperkt om haar bezorgdheid te uiten aan haar werkgevers. Generatie Y verkiest ook een meer informele werkomgeving met name met betrekking tot de dress code, evenals het kantoor lay-out. Generatie Y geniet van het werken in groepen en in de open ruimte waar ze kunnen samenwerken en communiceren met de kern-werknemers. Deze generatie is verheugd over verandering en diversiteit en transformatie. Duurzaamheid en milieu is een waarde die Gen Y zoekt in hun toekomstige werkgevers. Gen Y is geboren en opgegroeid in het midden van de technologie groei en geeft de voorkeur om te communiceren via instant messaging en e-mails in plaats van face to face of telefonisch. Ze zijn ook meesters in het multi-tasking. Deze generatie is echter ongeduldig op de werkplek omdat ze nieuwe dingen willen ontdekken en ze van de ene werkplek naar de andere werkplek hoppen. Ze vervelen zich snel door routinewerk en kiezen er voor om iets nieuws te ontdekken. Ze dromen er van om niet hun hele werkzame leven in te zetten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]